maanantai 1. maaliskuuta 2010

tunnelmia lontoosta -- from london

olimme vajaan viikon entisissä kotimaisemissamme lontoossa. siellä kaksosemme D ja S syntyivät ja olin raskaana. silloin mietimme, säilyvätkö he molemmat hengissä. nyt oli erityistä nähdä heidät, isoiksi kasvaneet pikkupojat siellä kanssamme. we spent a week in our old neigborhood in london. our twin boys D and S were born and i was also pregnant there. during the pregnancy we were worried if they both will stay alive and if one of them will be born ok. now it was special to see them, big grown little boys there together with us.
kevät oli aluillaan. some signs of the spring.
metron ikkunasta näkee kaikkea mielenkiintoista! you can see interesting things from the tube windows!
hotellihuoneet oli hyviä. nukuimme untuvapeittojen alla. se kyllä harmitti että emme tavanneet ystäväperhettä, jonka luona meidän piti majailla, koska meillä oli vatsapöpöjä. our hotel rooms were good. we slept under down quilts. the sad thing was we never met our friends (where we were supposed to stay) because we still had stomach flu going around in our family.
prinsessa dianan leikkipuisto oli kiva. kaikki pääosin tehty luonnonmateriaaleista. D, S & E löysi omat pikku leikkikaveritkin täällä! hauskoja keskusteluja. princess diana's playground was nice. mainly made out of natural materials. D, S & E even made some local friends here! cute discussions.

hienoja kuviointeja konserttisalin the royal albert hallin julkisivussa. i like the facade decorations of the royal albert hall.
kappelisali ja urkupillejä. täällä D ja S saivat vauvoina nimet ja siunaukset. the chapel and the organ pipes. here little D and S got their names and baby blessings.

dinosauruksia ja muuta kivaa natural history museumissa. dinosaurs and other cool stuff at the natural history museum.



kensington gardens oli aikoinaan meidän henkireikä ja nytkin oli rentouttavaa käyskennellä siellä. kensington gardens used to be our peaceful oasis and also during this trip it was relaxing to walk around in there.
yksi minun suosikkitaidenäyttelypaikka on tämä pikkuinen serpentine gallery. one of my favorite art galleries is this small serpentine gallery.
synnyinkodin portailla. on the stairs of their first home!
london transportation museum oli suosittu. sai kiivetä eri liikennevälineiden kyytiin ja leimata omia kortteja. the london transportation museum was popular. they climbed on the different vehicles and did some stamping on their museum cards.
huh, käsin tuosta listasta aina määränpää! wow, the destination always by hand from this list!

museossa oli paljon hauskoja ja hienoja julisteita ym. painotuotteita. lots of funny and great posters and prints in this museum.
wagamama ja khans oli tykättyjä ruokapaikkoja. wagamama and the khans foods were yummy.
seurattiin vähän skeittaajia ja temppupyöräilijöitä. we watched for a while some skateboarding and trick cycling.
london eyesta näkyi sadetta, big ben ja thames. we saw big ben, thames and some rain from london eye.
suihkulähteillä. at the water fountains.



peter pan ym. veistokset olivat ihailun kohteina. peter pan and some other statues were admired.
isin kanssa science museumissa. at the science museum with daddy.

viimeiset kuvat ovat linnunlaulua täynnä olevasta holland parkista, joka on sopivan rösöinen, metsäinen ja luonnonmukainen, mutta joistain paikoin taas kivasti laitettu. voisin istua tuntikaupalla holland parkin kyoto gardenissa. the last pictures are from holland park which has lots of birds singing, small forests and other natural areas but on the other hand is gardened nicely. i could sit forever in the kyoto garden.



sairasteluista huolimatta ihan kiva matka oli. kiitos kiitos. despite some sicknesses we had quite a nice trip. thank you, thank you.

8 kommenttia:

  1. oi tulis jo kevät tännekin,olivat ajatuksia matkakuvista...m

    VastaaPoista
  2. ai ai, ihanalta kuulosti. ja mullekin tuli muistoja teidän luona vierailusta ja varsinkin pienten kuusiviikkoisten poikien tapaamisesta silloin muutamia vuosia sitten :).

    VastaaPoista
  3. It's so much fun to see those familiar places. I'm happy to see the boys visiting London. Sorry you were sick - you'll have to go again!

    VastaaPoista
  4. Keväisiä kuvia! Lontoo on ihana ja museotarjonta upeaa (itsekin asuin siellä 15 v. sitten). Toisaalta on niin iso paikka, että siellä juuri tarvitsee omia kiintopisteitä, joita minulle olivat myös sillat ja kahvilat.
    Paikat, joissa on asunut raskaana tai vauvan kanssa, niihin liittyy aivan huimia tunnemuistoja. Ja kun katsoo elämää sen jälkeen, niin voi vain ihmetellä, miten aika kuluu ja lapset kasvavat. Ja kaikki on hienosti :) A-M

    VastaaPoista
  5. m: just tänään S kysyi: "isi milloin tulee kevät?" HYVÄ KYSYMYS

    lintsi: kyllä! mulla on ihania muistoja sun visiiteistä. lähinnä keskusteluistamme. muistan vieläkin pari tärkeää asiaa.

    isa: i thought you just went to london :)

    susbro: you probably saw all the same places during your visit! at least wagamama :)

    A-M: hauska kuulla että asuit siellä kans! kun palaan sinne huomaan aina sen miten pientä siellä suuressa kuitenkin kaikki on. tarkoitan rakennuksia, kapeita katuja ja eri kaupunginosat aika sellaisia miten sitä kuvailisi, ei niin kaoottisia kuin täältä kaukaa käsin ajattelee tai muistelee. tosiaan, kiintopisteitä siellä silti tarvitsee! omia paikkoja. tunnemuistoista tuli mieleen, että se oli myös mieheni kanssa eka yhteinen kotipaikkamme. oli jännä siellä huomata yhteisiä pikku muistoja joille nyt sitten yhdessä hymyilimme ja joita ei täällä ajattele.

    VastaaPoista
  6. Voi, kateeksi käy. Tein gradun Lontoosta, mutta sen koomin en ole siellä käynyt.

    VastaaPoista
  7. Matroskin: Gradusi kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, vaikka en edes tarkempaa aihetta tiedä.

    VastaaPoista